Sidor

torsdag 16 februari 2012

S politiker i länet bloggar inte - skyller på att det inte går på grund av att de sitter vid makten. Har de hört talas om Carl Bildt - utrikesminister?!

GD har en artikel idag där man konstaterar att s-politiker inte bloggar särskilt mycket i länet. De s-politiker som kommer till tals säger att de inte vill blogga eftersom de sitter vid makten och att de inte skulle kunna skriva tillräckligt fritt. De har uppenbarligen aldrig hört tals om utrikesminister Carl Bildt som både twittrar och bloggar eller om det socialdemokratiska kommunalrådet Lennart Holmlund i Umeå som bloggat direkt från kommunstyrelsens sammaträde..

Själv hade jag några twitterinlägg tillsammans med Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Swärd i morse och vår försvarsminister Sten Tolgfors bloggar också. Det var för övrigt hans blogg som sedan ledde till att s fick byta partiledare igen, eftersom Sten beskrev den försvarsuppgörelse som skedde innan sd kom in i Riksdagen.

Jag tror att s motvilja om att vara öppen och transparent i själva verket handlar om att s partikultur är att göra upp i slutna rum mellan partivänner och s i länet har sektliknande drag. Då blir det emot hela deras historia och tradition att dela med sig av sina tankar och ideer i snabba medier som bloggar facebook och twitter. Alliansen i allmänhet och Nya Moderaterna i synnerhet har öppna politiska samtal där många kan och får komma till tals.

Inga kommentarer: