Sidor

torsdag 16 februari 2012

Det är bara att gratulera folkpartiet i Gävle till en bra rekrytering!

GD skriver om att Helene Åkerlind har engagerat sig i kommunpolitiken igen - den här gången i folkpartiet. Jag har haft förmånen att jobba nära Helene i hennes roll som regionchef för Ung Företagsamhet Gävleborg och det är bara att gratulera folkpartiet till en bra rekrytering. Vi ska också gratulera Gävleborna till att Helene efter valet 2014 kan räkna med en tung roll i kommunpolitiken, beroende på hur folkpartiet väljer att använda hennes unika kompetens på skolområdet.

Vi ska också komma ihåg att Gävleborna röstade inte rött i valet 2010. Om inte valkretsindelningarna hade manipulerats på ett mycket märkligt sätt, och om Gävle hade varit en valkrets så hade mandatfördelningen i fullmäktige varit att alliansen skulle ha haft 28 mandat och s och v hade haft 27 mandat. Gävleborna röstade alltså inte socialistiskt i valet och s styr inte på grund av folkviljan i Gävle. Mp och sd hade haft 6 mandat vardera men inget av dessa partier betraktar sig som socialistiska.

Det är mycket som talar för att inte länstyrelsen återigen skulle kunna godkänna en valkretsindelning i kommunvalet som inte överenstämmer med lagens intentioner och med samma valresultat skulle alliansen styra Gävle.

Inga kommentarer: