Sidor

onsdag 23 november 2011

SVT svarar s-politikern Bodström idag i Expressen..

SVT svarar Bodström idag på Expressens debattsida.SVT som själva har ansett sig vara tvungen att köra en kampanj som talat om att de är fria och oberoende har ett bra svar till Bodström. Det är självklart att det är SVT som ska bestämma hur debatter och program ska sändas och vilket innehåll de ska ha.

Däremot är det problematiskt att Sveriges Radio och SVT ofta utgår från ett vänsterperspektiv i sin problemformulering. För den som vill veta vad jag menar räcker det med att lyssna på Radio Gävleborgs sändningar om skolan som har gått den senaste veckan. På samma statliga nyhetsredaktion finns det en högprofilerad medarbetare på nyhetsredaktionen  - inte sporten eller något annat opolitiskt - som har mycket nära relationer med en av länets högsta s- politiker. Hur säkerställer man då opartiskheten på nyhetsredaktionen? Samma radiostation hade Stig-Björn Ljunggren som opolitisk kommentator inför valet 2006. Samma person - som är en mycket initierad s- kännare - hade partibetäckningen s i samtliga andra medier i Sverige. Men inte i den statliga radion i länet där han inför valet 2006 framställdes som opolitisk kännare. Men det kanske är så medarbetarna på den statliga kanalen ansåg att det var? Det var så självklart att man skulle granska utspel och förslag från ett s och v perspektiv?

En lösning skulle kunna vara att vi såg en utveckling som vi ser i andra länder. En öppet socialistiskt nyhetskanal och en öppet borgerlig - och gärna en neutral som i dagens sändningstillstånd. Eftersom makten över nyheterna har flyttat från en redaktör till oss som mediakonsumenter tack vare internet så vore det inte fel att våga tänka nytt och ifrågasätta dagens mediasituation. Att det är självklart att vi som politiker ska värna fri konkurrens och ett stort och fritt mediautbud i hela Sverige har framgått av mina tidigare debattartiklar i branschmedia.

Därför måste vi tar bort straffskatten på den fria och oberoende kommersiella radion och även ta bort reklamskatten på dagstidningar. Det är ett litet steg i rätt riktning.

1 kommentar:

Anonym sa...

För min del har jag tappat hoppet om att få höra en någorlunda nedtonad borgerlig agenda hos bl a Sveriges Radios medelklassjournalister i nyhetsdebatterna.
Det som intresser dem mest är hur dyrt det blir med sommarbostad, här eller utomlands, i fortsättningen (typ).
Igen undran om hur det ska gå för Sverige när människor med hög lön, vars röster köpts med jobbskatteavdrag, vaknar upp och märker att skattekistan är tom och allt blir dyrare för dem med.

Jordens salt, de lågavlönade och pensionärerna, som betalar skatt ärligt, håller oss flytande så gott det går, men snart minskar jobben och då får vi se om alla som som startat eget småföretag fattar att när folk inte har pengar då kan de inte handla..och då kan de slå ihop affären.