Sidor

måndag 17 oktober 2011

För socialdemokraterna är tystnaden utåt viktigast - vilket Elevhälsans chef inte förstod utan hon ville förbättra verksamheten istället!

För s är tystnad utåt viktigast för kommunala chefer. Man har styrt kommunen sedan rösträtten infördes och man vill för allt i världen inte att kommuninvånarna ska veta sanningen om verksamheten.

Detta dolda maktspråk visste tydligen inte Elevhälsans chef om skriver Gefle Dagblad idag, utåt hon kom in med nya friska ögon och ville förbättra verksamheten men detta accepterades inte av s- kommunledning som nu har gjort allt man kan för att få tyst på den kommunala chefen och fortsättningen lär väl bli att det kommer en ny chef som rekryteras med partibok och lojalitet.

Vi har sett detta beteende tidigare och ett exempel på det omvända - tystnad och lojalitet - skulle kunna vara att inga jurister slog larm offentligt om att det måste vara ett brott mot kommunallagen att efterskänka 6.5 miljoner till ett privat företag. (avskrivningen av lånet till Furuviksparken som nu är upphävt av Förvaltningsrätten).

Denna tystnadens kultur där kommunala chefer förväntas vara lojala mot s istället för mot kommunmedborgarna måste förändras vid det kommande maktskiftet efter nästa val.

Inga kommentarer: