Sidor

tisdag 16 augusti 2011

Arbetarbladets ledarsida hade kunnat ställa sig på Baltikums sida igår på Norrmalmstorg eller på ledarisdan men var tyst.. så tyst..

Svenska Dagbladet skriver idag på ledarsidan om socialdemokraternas mörka trista historia när det gällde de Baltiska ländernas frihetskamp från kommunismen. Är det därför som Arbetarbladets ledarsida, och den statliga radion i länet, varit så tyst om det 20 åriga firandet som skedde igår?

Det finns en spännande historia om den viktiga roll som vår tidigare Landshövding Christer Eirefeldt spelade i ett viktigt skede i de baltiska ländernas frihetskamp från kommunismen. Det berättade Christer för mig igår när vi träffades som hastigast och Talmannen Per Westerberg uppmärksammade också Christers insats i sitt tal. Det är tydligen en nyhet som inte är värd att berätta för lyssnarna/läsarna men man tycker alltså att kommunismens brott mot mänskligheten inte är värt att lyfta fram? Snart får vi istället höra personporträtt om Ulla Andersson som till för något år sedan kallade sig kommunist i Gefle Dagblad...Inga kommentarer: