Sidor

torsdag 5 januari 2012

Finns det en kraftig överrepresentation av politiker i sd som är dömda för brott?

Ännu en politiker från sverigedemokraterna har blivit dömd för ett brott, den här gången för misshandel i Göteborgs tingsrätt. http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.809377-sd-politiker-doms-for-misshandel Frågan är om det finns en kraftig överrepresentation i brottsstatistiken för politiker som är från just sd? Har BRÅ tittat på det och hur ska det samhällsproblemet lösas i så fall? Särskilda utbildningar i lag och rätt för just sd politiker? Kommer du på andra åtgärder som kan vidtas?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Självklart skall SD granskas som alla andra politiker. Finns det en överrepresentation skall det givetvis granskas.

Däremot undrar jag varför Sverige är så extrem i sin invandring? Jämfört med många andra länder så är Sverige ledande.

Fördelen med anonymitet är att folk kan diskutera vad de egentligen tycker och gräva ner sig i politiskt inkorrekta detaljer utan att behöva vara rädda för grupptryck eller att bli kallade både det ena och det andra.

Så länge diskussionen är sansad och utan personangrepp tycker jag anonyma diskussioner på nätet är bra eftersom saker då kommer upp som annars kanske inte skulle kommit upp för diskussion.

Exempelvis kan jag enkelt konstatera att tar man in många människor från exempelvis Somalia, Afghanistan och andra u-länder så kommer givetvis detta påverka Sverige. Vi får mer bidragsberoende människor, mer utanförskapsområden och mer brottslighet. Stora ansträngningar på ekonomin sker också eftersom ca hälften är analfabeter. Detta är ett faktum och något som du som politiskt korrekt bör kunna prata mer öppet om.

Du verkar tillhöra några av de mer politiskt korrekta politikerna jag träffat på. Många av dina poster handlar om att granska Sverigedemokraterna och du är ensidigt inriktad på det. Varför har du inte uttalat dig om den överrepresenterade brottsligheten bland invandrare, att samtliga 80+ överfallsvåldtäkter i Oslo under den senaste tiden är utförda av icke-västliga invandrare, morden i Rosengård och upploppen i invandrartäta områden och andra problem? Varför tar du inte upp detta? De är större problem än några Sverigedemokrater som lever i verkligheten och tar upp dessa problem som finns. SD är tyvärr det enda partiet som diskuterar detta öppet i dag. Priset för dessa är att de blir kallade för främlingsfientliga och det är sådana som du som spär på föraktet. Öppna upp debatten i stället.

Det är uppenbart att du är synnerligen politiskt korrekt.

Anonym sa...

Dessutom undrar jag följande: Varför hjälper ni inte folk i deras hemländer i stället för att ta hit dem och låta dyra pengar gå åt när samma mängd pengar hade kunnat hjälpt BETYDLIGT fler i exempelvis Afrika vad gäller vaccination och proviant?

Anser du att du som Moderat maximerar nyttan med skattepengar genom ett sådant förfarande?

Skånedemokraten sa...

Brå besitter inte heller statistik över hur stor andel av internerna i svenska fängelser som är invandrare i första och andra generationen. Inte heller finns det statistik över hur stor del av överfallsvåldtäkterna som invandrarna i första och andra generationen står för.

Varför nämner du inte hur samhället ska agera gentemot vänsterpartister. Vänsterpartisten Awara Ibrahim är dömd för barnvåldtäkt. Du gör ju de facto skillnad på folk och folk beroende på vilken partitillhörighet de har.

Anonym sa...

Förekommer det en överrepresentation av moderater som av domstol fråndömts uppdrag såsom varande uppenbart olämpliga såsom ledamöter av Sveriges Riksdag?

Anonym sa...

Det bär ju så övertydligt att denne moderat är en struts som räds varje rejäl debatt, De där skitkastandet har kollats av EXPO med mycke3t bra laglydighet för SD faktiskt var moderaterna överrepresenterade som brottslingar efter Vänstern och sossar. Det talar moderaten Lars Beckman inte om. Förmodligen för att någon förmåga att föra ett logiskt resonemang är helt uteslutet.

Erik sa...

Nej Lars, SD är inte överrepresenterade. Detta tittades närmare på inför valet 2006. Resultatet: SD hade LÄGRE andel dömda än snittet bland de sju dåvarande riksdagspartierna.

Anonym sa...

Vad gäller dömda sexköpare dår är moderater och sossar mest representerade...

Per sa...

"Frågan är om det finns en kraftig överrepresentation i brottsstatistiken för politiker som är från just sd? Har BRÅ tittat på det och hur ska det samhällsproblemet lösas i så fall?"

Detta har undersökts och det fanns INTE en överrepresentation av SD jämmfört med övriga partier. Faktum var att V låg etta på listan.

Varför trodde du att SD skulle vara kraftigt överrepresenterade?
Fördomar?
Eller en medveten lögn för att smutskasta en politisk motståndare?

Jag som moderat skäms att läsa sådan här från personer som jag själv valt in i riksdagen.
Är det så du tycker politiskt debatt skall ske, att vara dåligt påläst, sparka neråt, skitsnack osv.?
Skärpning, please.

Anonym sa...

Nej, SD är tillsammans med KD de partier som har minst andel dömda för brott.Skulle moderaterna vara bättre än SD ?

http://www.expressen.se/nyheter/1.138903/m-politiker-domd-for-kvinnomisshandel

Det var lite väl låg nivå på en blogg skriven av en riksdagman.

Anonym sa...

Hej Lars,

Det är intressant att se en politiker som letar efter samhällsproblem hos representanterna för ett annat demokratiskt valt parti - vad ser du för tecken på att det skulle vara just ett "samhällsproblem"?

Som andra redan påpekat, verkar det dessutom vara dåligt med belägg för din teori om överrepresentation.

Jag har nu läst ett antal inlägg du skrivit på denna blogg och jag blir lite mörkrädd - om dessa texter speglar dina tankar, då är det ganska andefattigt och rätt dogmatiskt där inne...

Ett par konstruktiva förslag:

- sluta fokusera på SD och prata om vad ni moderater vill göra istället

- läs en bok! Nej, inte Läckberg som Fredrik, utan något lite mer tänkvärt - varför inte något om nutida filosofi? Eller nationalekonomi? Jag antar att du inte kan läsa böcker på engelska, men du kan väl kolla på populära titlar på adlibris, nästan vad som helst är bättre än... det du inte verkar läsa nu, lixom.

- Skriv lite mindre om hockey på din blogg. Det finns många som gillar hockey - inget fel i det - men du representerar ett ganska stort antal människor i Sveriges riksdag - jag tror inte att de röstade på moderaterna för att ni håller på rätt lag i Gävle.

- Byt bild på bloggen.