Sidor

onsdag 27 juli 2011

Kommer du ihåg Jan Edling den LO utredare som fick sparken, eller sa upp sig, för att han inte fick redogöra för sjukskrivningarna i Sverige?

Det är lite märkligt tyst om Jan Edling i Sverige. Det var den fd LO utredaren som skrev en rapport över hur sjukförsäkringssystemet användes i Sverige under de tidigare s regeringarna som ett arbetsmarknadspolitiskt instrument istället för att vara just en sjukförsäkring. Den rapporten som finns på nätet om du googlar på Jans namn, skulle inte få läggas fram av honom för LO då den inte var politiskt korrekt. Då hade Jan Edling så mycket civilkurrage så att han publicerade rapporten iaf och han sa också upp sig, eller blev uppsagd från LO.

Det är den tidigare felaktiga politiken som alliansen nu åtgärdar. Det betyder att den som inte kan arbeta på grund av sjukdom ska vara sjukskriven, och att den som kan arbeta ska ha en rättighet att göra det. Myndigheterna ställs sakta om från att ha haft bonus om man förtidspensionerade tillräckligt många till att nu hjälpa människor tillbaka till jobbet igen.


- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer: