Sidor

fredag 17 juni 2011

Norrbottens Kuriren tar in Lotta Gröning som krönikör på ledarsidan - när ska Arbetarbladet våga ta in mig som krönikör på samma sida?

Lotta Gröning som var politisk chefredaktör på NSD i ett antal år börjar nu som krönikör på ledarsidan på den moderata obundna ledarsidan på Norrbottens Kuriren skriver Mediavärlden. Så här motiverar man det:

Tidningens politiske redaktör har inga problem med att städsla den före detta politiske chefredaktören på NSD:
”En modern ledarsida ska inte vara någon Pravda som bara hamrar in en viss uppfattning i huvudet på läsarna. Publiken ställer i dag högre krav än så. Lotta Gröning är en fritänkare som kommer att förstärka den självständiga och engagerande tonen på ledarsidan”, säger han i ett pressmeddelande.

--

Jag erbjuder mig härmed att börja skriva krönikor på Arbetarbladets ledarsida en gång i veckan men man kanske bara vill ha en ledarsida likt Pravda? Kennet Lutti hade en självständig profil på ledarsidan men nu är den mest en röst för husse. Jag tror att Kuriren tänker helt rätt. Läsarna idag är mycket mer medvetna och kräsna än att man vill ta del av partiets centrala budskap. Det kan man läsa iaf på socialdemokraternas hemsida.

Inga kommentarer: