Sidor

fredag 17 juni 2011

Aftonbladets sportkrönikör; Ingen kommer att sakna OS i SVT..

Aftonbladets sportkrönikor skriver om att OS kommer att sändas i andra kanaler än SVT. Han skriver;

Det finns det ett krav från IOK att de stora OS-ögonblicken, de som trollbinder en hel nation, ska nå ut till i stort sett varenda kotte i vårt land, utan att det ska kosta en massa pengar. Vi kommer att behöva byta kanal, vänja oss vid ett nytt tryne, en ny röst och en hel del reklam.Men vi kan det där nu.

Vilken Premier League-nörd där ute saknar Tipsextra med Ingvar Oldsberg och Stefan Thylin?

Hur många av er som följer allsvenskan i fotboll svär över att det är Lasse Granqvist som kommenterar IFK Norrköping-Malmö FF och inte Bosse Hansson? Det där går över.

OS-rättigherna sägs ha kostat en kvarts miljard. Ur ett rent public service-perspektiv så är det inte försvarbart att betala så mycket pengar för någonting som, om inte SVT köper det, ändå kommer att sändas av någon annan.För 250 miljoner kan SVT bevaka OS på ett bredare sätt.

De kan skicka egna reportrar, göra längre reportage, ta oss närmare de aktiva, granska de som granskas bör och sy ihop det bästa OS-magasinet någonsin. Dessutom finns det pengar över till annat.

SVT kan vässa Vinterstudion, göra eller köpa in nya dokumentärer, göda en korrespondent i USA, bredda sin nyhetsbevakning och betala en klippning åt Per Holmberg.

--

Jag håller med.

1 kommentar:

Kung CG sa...

3 egna ord, Beckman!

Imponerande...

Har du lika mycket att komma med i ditt dagliga arbete också?