Sidor

fredag 15 april 2011

Saknar Arbetarbladets ledarsida helt ryggrad? Är det verkligen ok att s och sd förhandlat? Vad blir nästa steg? Att man gör upp om invandringspolitiken?

I Arbetarbladet idag skriver man på ledarplats om den överenskommelse som verkar ha skett i Arbetsmarknadsutskottet med hjälp av hemliga förhandlingar mellan sd och s. Det är bortom all klarhet utrett att just sd var inbjuden av socialdemokraterna till förhandlingar och att sd före mötet mejlat förslag på texter och skrivningar till s företrädare. SD ger själv sin version på Politikerbloggen och Expressen har en liknande artikel där man rett ut att s och sd haft överläggningar i sakfrågan. Sakfrågan som handlar om att s vill gå tillbaka till det gamla systemet som ledde till ett rekordstort utanförskap i Sverige.

Det är samma ledarsida som brukar stå upp för alla människors rätt till lika värde som nu hyllar, indirekt, att s och sd har gjort upp i en fråga som rör a-kassan. Vad blir nästa steg? Ska socialdemokraterna göra upp om invandringspolitiken med sd? Det här är en utveckling som vi har sett tidigare i veckan då Håkan i den ekonomiska debatten i Riksdagen inte heller tog avstånd från SD inviter vilket gjorde en del Riksdagsledamöter med ryggrad från S mycket upprörda på sina bloggar och i twitterinlägg.

Jag tycker att det är på sin plats att ledarsidan faktiskt förklarar sig. Är det ok att s och sd förhandlar? SD är ett rasistiskt parti vars politik går helt på tvärs, liksom vänsterpartiets gör, med de andra partierna i riksdagen och nu har alltså Ylva Johansson och Raimo Pärssinen förhandlat med partiet, trots att man lovat väljarna att inte göra detsamma.

Förklaring tack.

2 kommentarer:

PEJ sa...

http://www.dn.se/nyheter/politik/sd-stoder-regeringen-9-ganger-av-10

Hur förklarar du detta?????

tom en borgerlig tidning som skriver så..... vad ska du göra åt det??? Dra in press-stödet?????

PEJ sa...

känns som envägskommunikation här........