Sidor

fredag 15 april 2011

Alliansregeringen har rekordstort förtroende hos svenska folket. Stackars Arbetarbladet som skriver annat på ledarplats idag.

SVT Rapport konstaterar att inte sedan Olof Palmes dagar har en svensk regering varit så väl sedd. Det visar färska siffror från forskare i Göteborg. Det är nästan så man tycker synd om Arbetarbladets ledarsida idag som satt rubriken att Regeringen sitter löst. Det är ett önsketänkande som inte har någon som helst verklighetsförankring.

1986, året då dåvarande statsminister Olof Palme (S) mördades, fick regeringen +51 förtroendepoäng. Därefter har siffrorna alltså varit i dalande fram till 2008 då kurvan plötsligt vände brant upp för att 2010 landa på +52.Sören Holmberg menar att det är hanteringen av den ekonomiska krisen 2008 som ligger bakom. Många anser att den sköttes på ett bra sätt. Vi ser en återkomst för politiken som förtroendebransch.
--

Jag är inte förvånad utan vi har en alliansregering som ser till hela svenska folkets bästa och som genomför det vi har gått till val på. Det är en stor skillnad jämfört med socialdemokraterna som inte har en politik för folket och som  konsekvent säger en sak före valet och gör en annan efter valet. Barngruppernas storlek i Gävle är bara ett exempel på ett svårt löftesbrott från s.

1 kommentar:

PEJ sa...

"vi har en alliansregering som ser till hela svenska folkets bästa" - visar med all tydlighet hur pass liten verklighetsförankring du har.

1.667.000 i utanförskap (+67.000 sen 2006)
8% arbetslöshet (+4% sen 2006)
i stort sett alla kommuner har socialbidragen ökat - vissa lavinartad.
"Utförsäkrade"... ett begrepp som inte ens fanns 2006.
Lavinartad barnfattigdom......

"Hela Sveriges bästa"... jo tack - lev kvar i din lilla bubla.....