Sidor

söndag 3 april 2011

Moderaterna vann valet för att vi har en politik för hela svenska folket konstaterar mediaforskare på DN debatt idag

Moderaterna och alliansen vann valet för att vi har en bättre politik för hela svenska folket än de rödgröna partierna vilket även slås fast i den här DN debattartikeln. Notera att våra länsmedia inte är med i undersökningen och då inte särkskilt den statliga radion som har en egen problemformuleringsagenda som stämmer väldigt väl med det ena blockets retorik.

Jag kommer ihåg en undersökning som var gjord vid Umeå Universitet i början av 90-talet där man granskat hur Radio Gävleborg vinklat nyheter och där konstaterade man att radion konsekvent vinklade nyheter till förmån för socialdemokraterna. Jag vet inte hur hög personalomsättningen är på nyhetsredaktionerna men den brukar inte vara så hög..

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ursäkta, men din rubrik har ingen som helst täckning i texten du refererar till. Den handlar inte om politik på något vis, utan om mediebilden av de politiska partierna.

Lars Beckman sa...

Jo,om du läser debattartikeln på DN debatt så framgår det att s kom ut ordentligt med sin politik för högre skatter för alla som jobbar och högre drivmedelspriser och återinförd fastighetsskatt vilket vi moderater inte ville ha. Vi hade alltså en bättre politik.

Anonym sa...

Ingenstans konstaterar Kent Asp att "M vann valet för att de har en politik för hela svenska folket". Du må tolka texten så, men att i en rubrik påstå att det ÄR så är lite väl magstarkt.