Sidor

tisdag 19 april 2011

Företagen väljer bort Arbetsförmedlingen enligt Svenskt Näringsliv.

Svenskt Näringsliv presenterar en ny rapport som visar att företagen väljer bort arbetsförmedlingen när man ska rekrytera nya medarbetare. Det betyder alltså att den som söker jobb måste vara mycket aktiv och ha goda personliga kontakter, och det är därför som jobbcoacherna är så bra.

Det är egentligen djupt olyckligt att inte företagen anlitar AF med tanke på vad systemet kostar och idag får företagen betala två gånger, dels över skattsedeln och dels via kostnader till rekryteringsföretag.

1 kommentar:

PEJ sa...

att företagen ratar AF är ingen nyhet - så har det varit i 20 år. Endast 20% av alla lediga jobb hamnar hos AF. Det har lite att göra med att när ett företag "släpper" ett ledigt jobb till AF får de ta emot 800 ansökningar - varav 400 är okvalificerade för jobbet - vem orkar gå genom den högen????

Dina jobbcoacher...... My god. Handspåläggning och hokuspokus - åka till en lokal och fika är ingen coachning till jobb. Vet du om att TSL omställningsstödens företag har slutat kalla sig jobbcoacher - enbart av den anledningen att AF:s jobbcoacher har förstörd ordet jobbcoach???? TSL:s företagen gör ett utomordentlig bra jobb och har verkligen koll på läget och kan individanpassa sig och skräddarsy coachningen för maximal möjlighet till nytt jobb. Se och lär av dem.