Sidor

fredag 4 mars 2011

Anna Norling - Grattis till nya jobbet som ledarskribent på Arbetarbladet!

Anna Norling är ny ledarskribent på Arbetarbladet enligt en annons i Arbetarbladet idag. Ett stort grattis till jobbet och vi kommer säkert att ha många olika uppfattningar.

Anna Norling är alltså en i raden av journalister som går från att vara opolitisk reporter till att bli engagerad i eller för socialdemokraterna. Tidigare har GD dåvarande politiska reporter gjort samma sak, lämnat sin journalistiska karriär för att arbeta för partiet.

Jag tycker att vi kan få en motsvarande mediautveckling i Sverige som man har i USA med öppna politiska åsikter från redaktionen. Det vore ärligt mot lyssnarna/tittarna/läsarna.

När det gäller en reporter som nu blir ledarskribent så fick hon en utredning från Riksdagens Utredningstjänst i höstas, av mig som visade att utanförskapet hade minskat med 8 000 personer i länet men hon ville uppenbarligen inte berätta det för sina läsare. Med tanke på att det då inte stämde överens med den retorik hon använder i sin egen annons idag så förstår man varför hon inte vill berätta att alliansens politik fungerar väl i Gävleborg.

3 kommentarer:

Viktor Rasjö, LO sa...

Anna har också skrivit negativt om LO, runt några frågor. Men på ett sakligt sätt. Uppfattar att hon gjort ett proffessionellt jobb som journalist helt enkelt.
Det uppskattar jag.
Nu ser jag fram mot att läsa hennes eran åsikter.
Dvs det som uttrycks i en ledarspalt. Den skillnad det ska vara ledare-nyhet. Men som bl.a. Göteborgs universitet tidigare konstaterat inte finns. Förklaring är nog att ägarna är borgliga, då de blå är ordentligt "lyckosamma" i jämförelse med de solidariska...
Hursomhelst! Lycka till Anna!

Anonym sa...

Synd att du har noll koll på vad Anna Norling gjort tidigare.

Anonym sa...

Anna har också varit fackligt ombud för Hotell och Restaurang - det du!!
Det kallar jag merit