Sidor

onsdag 5 januari 2011

Full jackpott för unga fältbiologer i den statliga radiokanalen som tydligen vill opinionsbilda mot handel utveckling och tillväxt!

Jag undrar hur många medlemmar unga fältbiologer har i Gävle? Tydligen tillräckligt många för att den statliga radiokanalen ska ägna en stor del av eftermiddagens nyheter och program där budskapet skulle skickas fram att skuldbelägga dem som handlar. Tvärtom är handel och tillväxt bra för alla men det fanns ingen motröst mot det tillväxtfientliga budskapet i den statliga radiokanalen.

P4 Radio Gävleborg framhåller ofta i sina sändningar hur illa det är med handel och man lyfter fram att man istället ska återanvända kläder mm men frågan är varför man gör det och vems agenda man vill styra?

Jag tycker det är helt ok med åsiktsjournalistik, inte minst när man är i USA så är det underhållande att se på Fox News eller andra tv stationer, eller lyssna på radiokanaler där man öppet redovisar vilken politisk ståndpunkt man intagit. Jag skulle inte ha något emot att vi även fick samma utveckling i Sverige. Det skulle vara ärligare mot tv tittaren och radiolyssnaren och för balansens skulle skulle då public service ha två radiostationer. En som dagens med samma problemformulering och politiska agenda och så en till radiokanal där man intog borgerliga problemformuleringar. I en sådan kanal hade självklart det tillväxtfientliga budskapet som skickades ut på Valbo Köpcentrum fått en helt annan nyhetsvinkel.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Om jag ska vara helt ärligt så bryr sig ingen om din åsikt...

Anonym sa...

Vill förtydliga att den handel som fältbiologerna satte sig emot är sådan handel som slösar på jordens resurser och är miljöfarlig.
Det finns handel som är miljövänlig.

Jenny Luukkonen sa...

Behövs verkligen en motröst till det så kallade "tillväxtfientliga" (ni i allianspartierna lyckas alltid få det att låta som att alla som är emot er politik är någon slags våldsbenägen extremist) budskapet? Är inte hela sättet ni bedriver er politik, det sätt som samhället är byggt på, ett gallskrik för tillväxt-teorin?

Anonym sa...

På ett enda sätt är du modern och klimatsmart Lars - du är ofta ute och "cyklar"!

Johanna Paulsson sa...

Du verkar inte vara insatt i klimatfrågan, annars skulle du se (livs)nödvändigheten i att konsumera mindre. Jag kommer gärna och håller en föreläsning för dig utifrån aktuell forskning om du har tid.
Vänligen,
Johanna Paulsson