Sidor

söndag 5 december 2010

Vart tog debatten om klimatförändringarna vägen? Ville miljöpartiet oroa människor och ta politiska poäng?

För ett par år sedan rasade debatten om klimatförändringarna som värst. "Alla" visste att jordens undergång var nära förestående, och högst av alla skrek miljöpartiet. Med miljö som argument har en del riktigt dumma beslut tagits i olika politiska församlingar. Ett av dessa är att vissa kommuner förbjuder dubbdäck och i Gävle vill nu miljöpartiet på fullt allvar stänga av hela Gävle centrum för biltrafik, enligt ett uttalande från en ledande företrädare.

Med tanke på hur kallt det varit för årstiden och så mycket snö vi har fått senaste tiden, så måste ändå ställa sig frågan om inte klimatdebatten har varit något överdriven. Personligen skulle jag gärna önska mig lite varmare klimat än -20 grader kallt. Dagens temp är helt ok.

1 kommentar:

Picus.V sa...

Lär dig skilja på klimat och väder Lars Beckman.

Vi har haft det ovanligt kallt och snörikt för årstiden ett tag, men om jag inte minns fel så var det åt andra hållet under sommaren. Varmt och torrt...

"FN:s meteorologiska organisation, WMO, har i sin uppskattning över den genomsnittliga globala temperaturen för i år visat att 2010 sannolikt blir ett av de tre varmaste åren sedan mätningarna inleddes för 160 år sedan".
Det är klimat Beckman, väder har vi lokalt under en kortare period.

Jag håller med dig om att dubbdäck är bra för trafiksäkerheten, inte minst här uppe. Men det ska nog inte förnekas att de är ett miljöproblem i städer med tät trafik på mer eller mindre bara gator. Du lär nog börja se lite fler aspekter på det hela...