Sidor

söndag 5 december 2010

Gefle Dagblad har följt en Riksdagsledamot i opposition i tidningen idag.

Gefle Dagblad har följt en riksdagsledamot i opposition i dagens tidning. Det hade säkert varit mer intressant för läsarna att följa en Riksdagsledamot från alliansen för vi som är Riksdagsledamöter i alliansen möter ansvariga ministrar och statssekreterare varje vecka, och det är det som skiljer mellan makt och opposition. En Riksdagsledamot i alliansen tar upp en fråga direkt med ministern och har då en mycket större möjlighet att påverka än oppositionens politiker som får ställa frågor mm i kammaren, vilket inte leder till någonting. På den här korta tiden har jag träffat Anders Borg ett antal gånger, och haft bra diskussioner om några konkreta frågor. Jag har träffat Eskil Erlandsson och pratat om konkreta viktiga frågor för länet och Andreas Carlgren. Jag har ätit lunch med arbetsmarknadsministern och haft ett bra samtal om frågor som berör näringslivet i stor utsträckning. Alla Moderata statsråd är (oftast) med på riksdagsgruppen varje tisdag inklusive statsministern, där viktiga frågor lyfts och diskuteras. Tomas Tobe är ordförande i Riksdagens arbetsmarknadsutskott och jobbar nära arbetsmarknadsministern och Margareta Berg Kjellin har också omfattande kontakter med ansvariga ministrar.

Sammantaget betyder det alltså att alliansens Riksdagsledamöter är de som har absolut störst möjlighet att arbeta för hela länets bästa men det verkar finnas en sorg hos vissa redaktioner i länet att det inte är s som styr Sverige och att man väntar på att det ska "blåsa" över att det är en alliansregering.

Själv så är jag övertygad om att alliansen kommer att fortsätta utveckla och styra Sverige under många år framåt, för det finns många viktiga samhällsfrågor kvar att utveckla och lösa. Det vore också bra för länet att vi får alliansstyre i länets kommuner så att den nationella politiken och den lokala går hand i hand.

Inga kommentarer: