Sidor

fredag 19 november 2010

S styrda Hofors kommun bryter mot regler anser Handels ombudsman, som också är aktiv i S...

Gefle Dagblad skriver om att Handels riktar kritik mot s-styrda Hofors kommun. (klicka på rubriken för hela artikeln) Handelsanställdas förbund anser att kommunen inte har rätt att säga upp personalen på fritidsgården i Folkets hus i Hofors.

-Reglerna kringgås, säger Poul-Erik Jensen på Handels.

När fritidsgårdsverksamheten vid årsskiftet övergår i kommunal regi och införlivas i satsningen Entré ungdom anses högre formell kompetens krävas av personalen. Därför har tre fritidsledare sagts upp och nya rekryterats.

Men uppsägningarna är ogiltiga, enligt Handels, eftersom verksamheten inte ändrar karaktär så mycket som det var tänkt från början. De tre uppsagda personerna har därför rätt att följa med in i den nya organisationen, menar facket.

Jag är inte insatt i ärendet men det är ju bra att fackförbundets s-märkta företrädare törs kritisera en s-styrd kommun, men det kanske är så enkelt att det inte är Gävle kommun han kritiserar där han själv är politiskt aktiv.

1 kommentar:

Rickard sa...

Ett blogginlägg om fackets roll i kampen mot svensk nationalism. http://enannandelavsmedby.blogspot.com/2010/11/har-facket-spelat-ut-sin-roll.html