Sidor

söndag 21 november 2010

Rosornas krig i skattepolitiken! Östros och Palm på total kollissionskurs.

Just nu pågår det ett rosornas krig i skattepolitiken mellan Östros och Palm. Östros är talespolitisk person i skattefrågor och Palm är vice ordförande i skatteutskottet där jag är verksam.

Man har kommit på kollisionskurs i viktiga och väsentliga skattefrågor. Östros har kommit till insikt om att förmögenhetsskatten var en mycket skadlig skatt, och vill inte återinföra den liksom att han inte vill återinföra fastighetsskatten.

Palm vill tvärtom skärpa beskattning av såväl löntagare genom att ta bort delar av jobbskatteavdraget, och hon vill även återinföra förmögenskatten och fastighetetsskatten. Palm skulle lyssna mer på Kjell Olof Feldt och PO Edin som har förklarat väl, liksom Skatteverket och Svenskt Näringsliv och många andra organisationer, varför förmögenhetsskatten är så skadlig för samhällsekonomin.

Klicka på rubriken för artikeln i Svenska Dagbladet.

1 kommentar:

PEJ sa...

Palm är mycket klok. Kolla hur det går för ett land som fångar "sillen" och låter "valarna" simma lugnt i skattesystemen - då blir det i Grekland, där man nu jagar skattesmitare via Google-Maps.

Undrar när Moderaterna ska lära sig att man inte kan låta rika noll-taxerar livet ut och samtidigt förvänter de sig 100 gånge mer från samhället när de blir sjuka eller gamla.