Sidor

onsdag 24 november 2010

Mycket bra förändring med att flytta över ansvaret för flyktingars etablering på arbetsmarknaden till Arbetsförmedlingen.

För ett par veckor sedan var jag och Anders W Jonsson och besökte Arbetsförmedlingen i Gävle. En av de frågor vi hade med oss var hur man förberett att kunna ta emot flyktingar och att så snabbt som möjligt hjälpa dom att etablera sig på arbetsmarknaden. Vi fick en uppfattning om att man förberett sig väl, och det kommer att vara svårt att misslyckas mer i frågan än vad Invandrarcentrum i Gävle har gjort. Det lots system som kommer att gälla där den som är flykting själv får välja vem som ska hälpa till att hitta en plats på arbetsmarknaden kommer att vara ett bra system. Det är den största förändring som hänt på 25 år på integrationsområdet och det är en bra politisk förändring.

Det är naturligt att invandrarcentrum nu försöker sprida så stor oro som möjligt, men det är att skrämma den som berörs av frågan i onödan.

Klicka på rubriken för att komma till SR Radio Gävleborgs inslag i frågan. Jag vet inte för vilken gång i ordningen som man tagit upp det här. Alltid med Invandrarcentrums perspektiv i ljuset - och inte sett ur flyktingens synpunkt - och dennes möjlighet att få ett jobb snabbare.

Inga kommentarer: