Sidor

onsdag 3 november 2010

Det är svårt att hitta en hållning på Arbetarbladets ledarsida... men det kanske blir så när man är partitrogen istället för att man kommenterar sakfrågor? (uppdaterad version)

Idag försöker Arbetarbladets ledarsida vifta bort Mona Sahlins omfattande besök på Tennisbanan häromveckan. Tydligen gick hon på tennis till ett värde av 9 000 kronor med sin son och lät sig bjudas på det. Lutti kritiserade våldsamt en moderat riksdagsledamot som en del av sin tjänsteutövning åkte på en miljökonferens och detta kallade Lutti att alla Moderater har en egen moral osv.

Nu viftar ledarsidan bort Monas agerande genom att påstå att det inte var något fel av henne att låta sig bjudas på tennis till ett värde av 9 000 kronor, dessutom med sin son. Rent juridiskt var det säkert inte något fel heller, men Lutti kritiserade moderater utifrån moral och inte juridik.

Det vore bra för samhällsdebatten i Gävle om vi istället kunde debattera politik och samhällsproblem istället för att gå till kraftiga personangrepp, och som vanligt var verkligheten s värsta fiende,liksom det ofta är för s.

Vad tycker AB ledarsida om mitt förslag att Högskolan i Gävle borde bli en del av Uppsala Universitet? Skulle det stärka Gävleborgs konkurrenskraft vilket jag tror?

Inga kommentarer: