Sidor

måndag 25 oktober 2010

Tack för att vi har alliansregering så att vi slapp den röda budgeten!

Idag har de röda partierna presenterat sin skuggbudget och det är bara att konstatera att Gävleborg är en vinnare med alliansbudgeten. Hade de röda styrt landet så hade följande inträffat enligt DN:

De generellt sänkta arbetsgivaravgifterna för anställda upp till 26 år tas bort, två miljarder sparas på försvaret och jobbskatteavdraget trappas av för de som tjänar mest, vilket ska ge drygt två miljarder till statskassan.Skatten på alkohol och tobak höjs med två miljarder, på kärnkraft och vattenkraft med lika mycket. Därutöver höjs skatten på koldioxid med två miljarder 2011, i enlighet med förslagen i de rödgrönas vårmotion och valmanifestet.

För Gävleborgs län hade det betytt att många ungdomar hade tappat sina arbeten när arbetsgivarna skulle spara in de pengar som ökade kostnader hade inneburit för unga, rut företag hade avvecklats och åkerierna hade gått på knäna med en kilometerskatt och många jobb hade riskerats när exportindustrin hade fått sämre förutsättningar.

Som väl är, så är det alliansen som styr, så nu kan arbetet fortsätta med att utveckla Sverige till ett föregångsland.

Det framgår tydligt att det röda samarbetet spricker nu i och med den här budgeten och det är självklart bättre att det spricker i opposition än i Regeringsställning.

Inga kommentarer: