Sidor

söndag 17 oktober 2010

Idag får Gävle ett antal nya miljonärer på spel och dobbel. Tänk om alla kunde känna samma glädje för de som tjänar pengar på arbete och företagande?

Imorgon kommer tidningarna att vara fyllda av hyllningsreportage för de blivande nya miljonärer som kommer att få ett antal miljoner i Postkodlotteriet på Stortorget idag. Jag tycker att de som spelar på Postkodlotteriet är väl värda den vinst de får. (Jag spelar själv också).

MEN tänk om vi alla kunde ha samma attityd och inställning till de som faktiskt skapar något eget och tjänar pengar? Eller kan känna samma glädje för den som har ett arbete som ger en (hög) egen inkomst?

Tänk att få höra Larry Forsberg i statliga Radio Gävleborg hylla den företagare som sålt sitt företag och tjänat två miljoner? Samma Larry Forsberg som i en krönika i Gefle Dagblad idag skriver rent ut att svenska folket har blivit mer egoistiskt och därför vann alliansen valet, eller vad sägs om följande mening från den opartiska programledaren i statliga Radio Gävleborg: "Svenska röstade med plånboken (vilket väl ändå är bättre än min vän ingenjörens analys att svenskarna röstade med arslet)."

Fri och oberoende media?

Inga kommentarer: