Sidor

söndag 31 oktober 2010

Gävleborg vinnaren med alliansregeringen. Gemensam debattartikel från Alliansen i HT mfl.

Margareta B Kjellin (M), Anders W Jonsson (C), Hans Backman (FP), Lennart Sjögren (KD), Tomas Tobé (M) och jag skriver en gemensam debattartikel i HT i helgen om den rödgröna budgeten.

Klicka på rubriken för hela debattartikeln och inledningen hittar du här;

Som ett testamente från det rödgröna samarbetet har man enats om en gemensam budgetmotion. Det är bra att väljarna påminns om hur annorlunda framtiden för Gävleborg skulle ha tett sig om Sverige i dag haft en vänsterregering.Sveriges ekonomi är stark och uppåtgående. I vårt län startas fler företag än i något annat län. Arbetslösheten sjunker. Skogs och stålindustrin går mycket bra. Sandvik har i dagsläget lika många anställda som före krisen.I vår omvärld är läget ett annat. Att Sverige har kunnat skydda kommun- och landstingssektorn samtidigt som näringslivet fått goda möjligheter är resultatet av en konsekvent och ansvarsfull politik.Då väljer vänsteroppositionen att presentera sin gemensamma budgetmotion. Den ger en sista påminnelse om de tydliga skillnader som under valrörelsen framträdde mellan allians och vänsteropposition.

3 kommentarer:

PEJ sa...

före valet var 9 av 10 saker skit med Gävelborg och 10 av 10 saker var skit med Gävle kommun.
Nu, efter valet, verkar ju allt vara frid och fröjd (startas fler företag än i något annat län)..... trots att vi i stort sett överallt i länet har samma kommunstyre som före valet.....
Hur kommer det sig ???

Lars Beckman sa...

Att det är skillnad mellan kommunal politik och rikspolitik.

PEJ sa...

....eller skillnad på Moderata argument före och efter valet....