Sidor

fredag 1 oktober 2010

Björn Von Sydow (s) klokare än Mona som i panik söker stöd hos SD.

Idag har det blivit klart att Mona söker aktivt stöd hos SD i den viktiga Talmansfrågan i Riksdagen. Hennes partivän och tidigare talmannen i Sveriges Riksdag avböjer bestämt att sitta på ett SD mandat som talman.

DN skriver: (klicka på rubriken för hela artikeln)

Björn von Sydow skulle vara den givne kandidaten den här gången också. Men han tackar bestämt nej eftersom den som ställer upp som kandidat till talman att bli framröstad av de 20 nya sverigedemokratiska riksdagsledamöter som har vågmästarrollen i riksdagen.

– Det är riskabelt för mig. Jag vill inte vara i en situation där Sverigedemokraterna kan rösta på mig, av demokratiska skäl. De är inte odemokratiska på alla sätt, men de har en annan syn på fri- och rättigheter. Jag vägrar att ställa upp, säger von Sydow till DN.se.

Borde inte våra s-ledamöter från länet lyssna på sin partivän Björn Von Sydow? Vad säger Raimo Pärssinen? Tänker Ni bedriva en politik i Sveriges Riksdag med stöd från SD fast ni sagt tvärtom tidigare? Vad säger Kennet Lutti, Arbetarbladet om Monas agerande i den här frågan?

Inga kommentarer: