Sidor

lördag 18 september 2010

Läsvärd personlig krönika om Kilometerskattens konsekvenser i Gestrike Magasinet.

Torbjörn Edlund, som medverkat på alla möten som arrangerats i länet om kilometerskattens konsekvenser har skrivit en personlig betraktelse över vad företagen sagt.

Klicka på rubriken för hela artikeln. Torbjörn inleder såhär:

De förslag från de rödgröna som väckt mest debatt bland företagare handlar om kilometerskatt, att ta bort sänkt arbetsgivaravgift för människor under 26 år (ersätts med sänkt arbetsgivaravgift om man anställer en långtidsarbetslös) samt att RUT-avdraget skall tas bort och även ROT-avdrag ”när konjunkturen vänder uppåt”.Jag har haft förmånen att följa fyra möten med företagare i Gävleborgs län, Gävle, Ljusdal, Alfta och Hudiksvall. Dessutom har jag träffat många företagare som verkar inom de områden som omfattas av RUT- och ROT-avdrag. Oron kanske inte är så stor för att de rödgröna skall ta makten, men som företagare är man van att bedöma risker och förbereda sig för konsekvenserna. Det är bara att konstatera att de här rödgröna förslagen väcker en mycket stor oro och ilska. ”Förödande”, ”politiskt självmord”, ”ökad ungdomsarbetslöshet”, ”skattechock” är bara några av omdömena.

1 kommentar:

Picus.V sa...

Personlig krönika?

Borde du inte upplysa läsarna att Torbjörn Edlund är marknadsförare – inte journalist. Och är denne Edlund inte samme som sitter i moderaternas valledning som Strategisk rådgivare för äldre och företagarfrågor?...

Varken Gestrike Magasinet, Företagsbladet eller någon de andra publikationerna i den här sfären är några journalistiska alster. Det handlar om reklam från början till slut.

Det du kallar "personlig krönika" kallar jag politisk propaganda från moderaterna och Svenskt Näringsliv.
Och du gnäller när lokaltidningarna skriver om invigningar av cykelpumpar och miniparker...

Hur var det med trovärdigheten Lars?