Sidor

tisdag 28 september 2010

Företagen inom rutbranchen anställer nu på löpande band medan facket motarbetar företagen så mycket det bara går...

I Arbetarbladet på nätet hittar jag en debattartikel från ett antal företagare inom rutbranschen som nu skriver om att jobben strömmar till, tack vare att rutavdraget blir kvar. Är det här vi hittar förklaringen till att Fastighetsanställdas förbund vill ha en konflikt mot företagen, så att inte jobben ska bli så många? Som bekant var det fack (Fastighetsanställdas förbund) som organiserar dem som nu får jobb i rutföretagen emot avdraget!

Klicka på rubriken för hela artikeln och ett utdrag ur artikeln följer här:

Fem dagar har gått efter valet.

Med lättnad konstaterar vi att Rut-avdraget blir kvar. Nu behöver vi inte oroa oss längre, för vi behöver inte säga upp duktiga medarbetare som behöver och vill ha kvar sitt jobb. Nu tittar vi istället framåt med tillförsikt. Det är lätt att göra det just nu.

Telefonen ringer som aldrig förr. På mailen kommer förfrågningarna från alla nya kunder som väntat på valresultatet innan de vågat höra av sig.

*På Home Maid har vi – veckan efter valet – redan anställt en person som bara tar hand om hembesök hos de nya människor som är intresserade av våra tjänster. Vi rekryterar nu tre personer i veckan och kommer vid jul att ha växt med cirka 25 personer i Gävle-Dala-regionen.

*På Städtjänst har vi på fyra dagar fått in tio nya – regelbundna – hemstädningar, både pensionärer och barnfamiljer. Vi tror inte längre att vi måste anställa fler medarbetare, vi är övertygade om det.

*På Mellansvenska Städ har vi fler förfrågningar än någonsin tidigare. Vi tittar redan nu på att bredda våra tjänster till att även innefatta snöskottning, trädgårdsskötsel med mera. Det betyder att även vi måste anställa fler medarbetare för att möta efterfrågan från kunderna.

Svenska folket har sagt sitt och de vill ha Rut-avdraget kvar. Vår önskan är nu att vi i framtiden slipper pig- och låglönedebatter kring städ- och hemservicetjänster. Istället vill vi titta på Rut-avdraget ur folkhälsoperspektiv.

Våra pensionärer lever längre och vill också bo kvar hemma så långt det är möjligt. Med Rut-avdraget har de råd att ta hjälp med de sysslor hemtjänsten inte hinner med eller FÅR göra.

Susanne Moffat, COO samt regionchef, Home Maid
Annsofie Orrsten, äger och driver Städtjänst i Gävle och Sandviken
Monica Lundin, driftledare Gävlekontoret, Mellansvenska Städ

Inga kommentarer: