Sidor

tisdag 10 augusti 2010

Valdebatten i Gävleborg borde handla om företagsklimat och jobben!

Gävleborg har under många år toppat alla listor över arbetslöshet från fel håll, oavsett låg eller högkonjunktur. Det är alltså ett strukturfel i länet som måste brytas. Vi behöver mer småföretag och vi är faktiskt på rätt väg nu med rut och rotavdraget som de tre röda partierna vill ta bort, och det vore helt fel väg att gå för att skapa fler jobb, inte minst för unga.

Handeln är också viktig och har skapat många jobb, och här vill de röda partierna förbjuda externa etableringar, och man vill även lagstifta om rätt till heltid vilket skulle påverka handeln negativt. Man vill även fördubbla kostnaden för alla unga under 26 år genom att fördubbla arbetsgivaravgiften vilket skulle leda till färre jobb.

Socialdemokraterna vill även införa en kilometerskatt för tung trafik vilket skulle påverka hela näringslivet mycket hårt, men även hushållens köpkraft eftersom alla varor skulle bli dyrare. Skogsindustrin skulle drabbas extermt hårt.

Socialdemokraterna vill göra elen dyrare genom att ta bort och stänga ner kärnkraftverk och miljön skulle också försämras i och med det enligt en ny rapport från Svenskt Näringsliv.

Så den stora debatten i länet borde handla om jobben och om hur vi skapar ett bättre företagsklimat.

Inga kommentarer: