Sidor

tisdag 31 augusti 2010

Studiebesök på förskolan Staffansgården i Gävle och några reflektioner från dagen.

Idag har jag besökt Gefle IF, Förskolan Staffansgården, Nordek och varit och kampanjat med Ziita Eriksson i Torsåker och Hofors. Kvällen avslutades med ett besök på företagen Bomhus Transport för att prata om kilometerskattens konsekvenser för ett litet företag i transportbranchen.

Några reflektioner;

För idrottsföreningarna i länet är den halverade arbetsgivaravgiften för unga under 26 år mycket viktigt, eftersom spelare och lagledning ofta är under 26 år. En fördubbling skulle drabba idrottsrörelsen negativt. Det har inte kommit fram i media och i debatten. Det är viktigt med resurser för kompetensutveckling av personalen i Förskolan. Den förskola jag besökte har cirka 1 000 kronor avsatt per person och år vilket är en mycket låg summa. Det är i och för sig inte en riksdagsfråga utan det handlar om hur dåligt Gävle kommun prioriterar kompetensutveckling men det kanske går att påverka med kompetensutvecklingspengar som Alliansregeringen har gett kommunerna, men det krävs mer. Det är många som är nyfikna på vårt parti i Torsåker och Hofors och jag och Ziita hade många trevliga och värdefulla samtal. Att kilometerskatten är negativ för mindre transportföretag visste jag redan, men att det kan slå så tufft för mindre företag borde komma fram än mer.

Dagens roligaste nyhet var att företagen i länet ser mest positivt på framtiden, vilket Jonas Frycklund från Svenskt Näringsliv samhällsekonomiska avdelning beskrev föredömligt väl på pressträffen idag. Hotet är de tre röda partiernas politik som riskerar en konjunkturuppgång, eller i vart fall 50 000 jobb.

Inga kommentarer: