Sidor

tisdag 31 augusti 2010

Urban Bäckström VD Svenskt Näringsliv om de rödgrönas valmanifest!

Urban Bäckström VD för Svenskt Näringsliv VD om det rödgröna valmanifestet enligt ett pressmeddelande;

Rödgrönt manifest leder till färre jobb

- Det rödgröna valmanifestet innebär att man systematiskt låter företagen betala allt mer friskostiga vallöften. På sikt hotar det jobben i näringslivet , säger Urban Bäckström, VD för Svenskt Näringsliv.

- Den sammantagna bilden är tyvärr att de rödgröna tappat bort vad som måste vara grunden för fortsatt välstånd, nämligen företagandet. De små förbättringar som föreslås är otillräckliga, samtidigt som en rad pålagor och detaljregleringar lägger nya tunga hinder i vägen, säger Urban Bäckström.

- Särskilt besvärliga är de rödgröna förslagen om skärpt beskattning för ungdomar, en skärpt arbetsrätt och nya hot på energiområdet. Enligt Svenskt Näringslivs beräkningar skulle den rödgröna politiken leda till tiotusentals färre jobb än den politik som alliansen föreslår.

- Löftena att behålla ROT-avdraget och de i och för sig vällovliga, men otillräckliga, skattesänkningsförslagen bekräftar att sänkta kostnader för företagen behövs.

- Den kommande mandatperioden behöver politiken fokusera mer på företagandets betydelse för jobben och välståndsutvecklingen, avslutar Urban Bäckström.

Inga kommentarer: