Sidor

tisdag 17 augusti 2010

Mitt svar till LO Ulrika Belin är publicerat i AB på nätet.

Arbetarbladet har publicerat mitt svar till Ulrika Belin på nätet. Klicka på rubriken för hela artikeln men du kan även läsa det här;

Den socialdemokratiska riksdagskandidaten i Dalarna Ulrika Belin, tillika LO ordförande i Gävle-Dala försvarar den smutsigaste negativa kampanj som någonsin har gjorts i svensk politisk historia. Det är faktiskt rätt anmärkningsvärt.

Riksdagskandidaten skriver att Nya Arbetarpartiet till sänka skatten för de rika. Jag är helt övertygad om att de 6.1 miljoner människor som Moderaterna sänker skatten för nästa mandatperiod inte känner sig så rika som riksdagskandidaten Belin anser dem vara. Det är det som har varit nytt under den här mandatperioden. Den framgångsrika alliansregeringen har sänkt skatten för låg och normalinkomsttagare.
Riksdagskandidaten Belin skriver i sin artikel att man ska ta bort rut och rotavdraget för det är de "rika" som använt avdraget. Det är helt fel, det är vanliga familjer och pensionärer som använder avdraget för att underlätta sin vardag.

Ni socialdemokrater vill ta bort rut och rot avdraget för att införa skattesubventionerade manliga Butlers i Stockholms tunnelbana för att underlätta Stockholmarnas vardag. (DN debatt 2010-08-16). Hur tänker ni då Ulrika Belin? Varför skulle Stockholmare vara värda manliga skattesubventionerade Butlers medan barnfamiljer och LO medlemmar i Gävleborg inte ska få göra rut och rotavdrag? Är det till manliga Butlers i tunnelbanan som bensinskattehöjningen ska gå och fördubblingen av arbetsgivaravgifter för unga under 26 år?

Riksdagskandidaten Belin måste även efter Monas utspel förklara hur det kan rasera välfärden om man sänker skatten med 10 miljarder för vanliga inkomsttagare och pensionärer med alliansregeringens löfte till svenska folket men när nu Mona och socialdemokraterna lovar att sänka skatten, med ett i och för sig, ofinansierat vallöfte på 17.5 miljarder, till pensionärer, så påverkar det inte välfärden? För mig är det obegripligt hur man kan få den argumentationen att gå ihop.
Jag blev mycket illa berörd när jag läste på Expressens debattsida den 17/8 och konstaterar att ni i LO har sagt upp avtalet med artisten Linda Bengtzing som skulle ha uppträtt på er familjedag i Furuviksparken om ett par veckor, för att hon uppgett att hon röstar på Alliansen. Är det så ni socialdemokrater ser på medlemmarna i LO? Röstar man inte rätt så sparkas man ut. Hur skulle ni ställa er till att en LO medlem sägs upp från en arbetsgivare för att personen har röstat på socialdemokraterna? Lever vi inte i en demokrati där var och en får rösta enligt personlig övertygelse? Eller är det i själva verket så att er osmakliga kampanj riktar sig mot LO medlemmarna så att de ska skrämmas att rösta rätt?

Det finns inte någon regering i modern tid som på så kort tid har förbättrat LO medlemmarnas privatekonomi och livssituation och det är med stor stolthet som Nya Moderaterna nu kan kalla sig Sveriges enda arbetarparti.

Jag beklagar djupt att Ulrika Belin riksdagskandidat för socialdemokraterna i Dalarna, inte tar avstånd från den smutsiga negativa kampanj som LO centralt bedriver och den kommer att straffas av väljarna.
Lars Beckman
Kandidat till Riksdagen för Nya Moderaterna i Gävleborg.

Inga kommentarer: