Sidor

torsdag 5 augusti 2010

Miljöpartiets László Gönczi Ljusdal skriver att höjda drivmedelspriser är bra för Gävleborg på Aftonbladet debatt idag!

Det här pressmeddelandet har nyss gått ut;

Miljöpartiets László Gönczi Ljusdal skriver i Aftonbladet idag på debattsidan att vänsteroppositionens förslag på kraftigt höjd bensin- och dieselskatt och nya kilometerskatt är en tillgång för landsbygden. Orsak: Det skulle göra det dyrare att ”frakta bort” landsbygdens råvaror och produkter.

László Gönczi har helt fel enligt vår uppfattning.

En skatt på avstånd, vilket en kilometerskatt per definition är, gynnar bara importen. Sverige konkurrerar på en internationell arena och idag exporteras exempelvis 70 procent av alla sågade trävaror. Vårt skogsrika län Gävleborg skulle förmodligen vara ett av de län som drabbas allra hårdast av en kilometerskatt. Landsbygden och miljön behöver nya bilar och lastbilar som drivs på nya bränslen – inte skatter på avstånd!

Vi anser att Miljöpartiets politik är ett av de största hoten mot en levande landsbygd och László Gönczi inlägg i Aftonbladet idag visar på att Miljöpartiet kommer att utarma Gävleborgs län.

Vi ställer nu frågan till Raimo Pärssinen, Socialdemokraternas distriktsordförande i Gävleborg;

-Delar du Miljöpartiets uppfattning att kraftigt höjda bensin och dieselskatter är en tillgång för Gävleborg och att en kilometerskatt på tung trafik utvecklar jobben och företagandet i Gävleborg?

Inga kommentarer: