Sidor

torsdag 5 augusti 2010

Kilometerskatten blir väsentligt dyrare än beräknat för hushållen och näringslivet enligt en ny rapport presentererad idag!

Svenskt Näringsliv har genomfört beräkningar om hur en eventuell kilometerskatt för tung trafik skulle slå mot näringslivet och hushållen.

Svenskt Näringsliv skriver på sin hemsida: (klicka på rubriken för hela texten)

"Den rödgröna oppositionen har föreslagit en ny kilometerskatt på tunga transporter. Nya beräkningar visar att skatten kan bli ännu mer kostsam än vad som hittills har framkommit. Förutom att transportintensiva branscher drabbas kommer en stor del av bördan att hamna på hushållen. I oppositionens skuggbudget föreslås en kilometerskatt som ska inbringa 4 miljarder kronor till statskassan. Enligt beräkningar som Svenskt Näringsliv låtit genomföra visar det sig vara en underskattning. Den nya skatten kan istället komma att dra in uppemot 5,4 miljarder kronor. Anledningen till de nya siffrorna är att det finns två sätt att mäta transporterade kilometrar. Utgår man från enkäter så hamnar uppskattningen i närheten av oppositionens kalkyler. Om man istället använder data från mätarinställningar så visar det sig att lastbilarna i verkligheten åker längre sträckor. Denna senare statistik är mer pålitlig och tyder på att man med den föreslagna skattenivån på 14 kronor milen kommer att dra in betydligt mer pengar än man angett i sin budgetmotion."

Kilometerskatten är ett stort hot mot hela länets utveckling och det finns en enkel lösning. Låt den framgångsrika alliansregeringen fortsätta utveckla föregångslandet Sverige.

Inga kommentarer: