Sidor

lördag 28 augusti 2010

I Hudiksvalls kommun är Centerpartiet glädjande nog borgerligt!

Centerpartiet tillsammans med övriga allianspartier är redo att ta över styret i Hudiksvall skriver HT i ledare. (klicka på rubriken för artikeln.)

Fler lokala centeravdelningar skulle vinna stort i förtroende hos väljarna om man ställde sig tydligt på alliansens sida för varför skulle man rösta på centerpartiet i Sandviken då man inte vet om partiet lokalt stödjer ett lokalt borgerligt styre?

Skulle jag bo i Sandviken och jobba på Sandvik skulle jag tänka mig mycket noga för innan jag röstade på s eller c. Socialdemokraterna vill snabbavveckla kärnkraften vilket slår direkt mot jobben i stora företag som förbrukar mycket energi. S vill införa en kilometerskatt för tung trafik vilket påverkar jobben. S vill införa en fastighetsskatt vilket påverkar många villaägare. S vill höja drivmedelspriserna vilket påverkar köpkraften för hushållen och s vill ta bort rut och rotavdraget. S vill höja skatten för alla som jobbar. S vill fördubbla arbetsgivaravgiften för alla unga.

Enbart kilometerskatten och ungdomsskatten skulle kosta näringslivet och alla som bor i länet 520 miljoner per år i ökade skatter. Hur kan ökade kostnader för jobbskaparna leda till fler jobb?

Centerpartiets problem är att en röst på c är en röst på s så därför vore det bra för alla om centerpartiet slutade upp med att vara ett transportkompani åt s, och istället arbetar för en ny jobbpolitik även i vårt län. Gör som c i Gävle och Hudiksvall helt enkelt.

Inga kommentarer: