Sidor

måndag 9 augusti 2010

Gävle kommuns socialdemokrater skickar fram nya budbärare mot den framgångsrika alliansregeringen och den statliga radion hakar på.

Den statliga radiokanalen Radio Gävleborg kör en nyhet i repris(!) och det är att Gävle kommuns socialdemokrater är oroliga för att ansvaret för att nyanlända flyktingar ska föras över från kommunerna till Arbetsförmedlingen.

Arbetsförmedlingen, som har ett statligt uppdrag att förmedla jobb, är dock inte lika oroliga;

Men även om man på arbetsförmedlingen håller med om att det finns svårigheter och utmaningar med omställningen, så är man positiv till att reformens målsättning. – Vi kan inte låta flyktingarna gå och vänta på att få ett jobb, säger Eva Holmberg som är samordnare på arbetsförmedlingen i Gävle:Staten och arbetsförmedling ska alltså ta över flera ansvarsområden som förut låg hos kommunernas flyktingenheter. Vissa saker, som att förmedla bostäder till nyanlända flyktingar, kommer fortfarande att administreras av kommunerna. Men förmedlingen av arbete, studievägledning och socialt stöd, kommer numera att ligga på arbetsförmedlings bord enligt inslaget i den statliga radion.

Jag har skrivit det förut på bloggen, men skriver det gärna igen. Det kommer att komma många nyheter av det här slaget före valet, att allt som Alliansregeringen har gjort kommer att tolkas och förmedlas i negativa nyheter, inte minst i vissa media.

Att flyktingar ska få möjlighet att snabbt komma i jobb är mycket viktigt och borde vara vinklas som en positiv nyhet i en neutral nyhet.

Inga kommentarer: