Sidor

söndag 4 juli 2010

Tuff kritik mot Moderaterna från en småföretagare på Aftonbladet debatt.

Småföretagaren Janne Näsström skriver en tuff debattartikel mot Moderaterna på Aftonbladet debatt idag. (klicka på rubriken).

Till viss del ligger det en del i kritiken mot alliansregeringen och det är att under nästa mandatperiod så måste mer fokus ligga på jobbskaparna också, företagarna, och inte bara på att öka utbudet av arbetskraft, genom jobbskatteavdraget.

Ett land utan entreprenörer har inte stora framgångar och redan nu har nyföretagandet ökat kraftigt, och det blir nästa stora utmaning under nästa mandatperiod när det gäller näringspolitiken. Att få fler att våga och vilja starta företag, och att få fler företagare att våga och vilja anställa fler medarbetare.

Det är mycket stor skillnad på att vara småföretagare och ta en personlig risk och att vara anställd och det måste synliggöras för fler. Ett parti, socialdemokraterna, har haft och har som affärside att kritisera framgångsrika företagare, och misstänkliggöra företagare på både det ena och andra sättet men det måste vara tillåtet i ett samhälle att lyckas - och det måste också vara tillåtet att misslyckas och kunna komma tillbaka, vilket verkar vara Janne Näsströms poäng. I USA sägs det vara en möjighet även för någon som gjort konkurrs att komma tillbaka igen, med sina nya erfarenheter, och även i Sverige så måste det vara möjligt att kunna starta om igen efter ett misslyckande.

Det är viktigt att den lokala regionala och nationella politiken går hand i hand för att man ska lyckas fullt ut med näringspolitiken, och det är därför det är så viktigt att det blir alliansstyrda kommuner även i vårt län.

7 kommentarer:

hanna sa...

Hur ska Moderaterna göra för att ÖKA tryggheten för folk att starta egna företag ???

Lars Beckman sa...

Genom att göra det mer lönsamt att driva företag. Det är den enda riktiga tryggheten, att man kan hitta kunder, sälja sina produkter eller tjänster, och få behålla pengarna i sitt företag. Sedan finns det säkert frågor i socialförsäkringssystemen som kan bli ännu bättre även för småföretagare.

PEJ sa...

Moderaternas "trygghet" är helt olika den småföretagarna efterfrågar.

De vill ha en bra sjukförsäkring, möjlighet till omställning av sin verksamhet, bra arbetslöshetsförsäkring osv

Det betyder INTE att de vill betala ALLTING själv via EGENAVGIFTER..........

Jag tror skribenten har rätt - M har svikit sin främsta målgrupp - till fördel för spekulanterna.

Anonym sa...

Varför är moderaterna emot förändringar i lagstiftningen som underlättar ekonomisk rehabilitering för bl.a. företagare som misslyckats? Är entreprenörer inte viktigare som verksamma, än som utslagna och passiviserade?
/ Per Ahlin

PEJ sa...

Moderaterna kanske INTE vill ha trygghet för småföretagare !!!

Eller hur ska man tolka Lars tystnad ???

Lars Beckman sa...

Du ska tolka tystnaden så att jag inte sett kommentarerna förrän nu..

Jag är själv småföretagare också och har startat upp ett företag för tre år sedan som nu omsätter strax över 7 miljoner. Det finns många olika saker som kan göras för att förbättra villkoren för småföretagare och man måste börja redan från början i kedjan, nämligen tillåta att människor kan bygga upp ett eget litet kapital som behövs när man startar upp företaget. Det är mycket svårt idag eftersom vi har ett så högt skattetryck. Sedan måste mer pengar få stanna i företaget under uppbyggnadsskedet. Det är nästa fråga att ta tag i.

Det måste också vara tillåtet att få misslyckas utan att företagaren blir brännmärkt för all tid och evighet framåt. Det handlar både om attityd hos allmänhet och myndigheter men också om lagstiftning som förmodligen måste förändras.

GeorginA sa...

Omedelbara onlinelån. 100% online. Inga samtal, inget pappersarbete. Ansök nu! (Atlasloanfirm@outlook.com / Whatsapp +1 443 345 9339)