Sidor

lördag 24 juli 2010

PJ Anders Linder SVD intervjuvar Schlingmann idag på ledarsidan, som anser att Alliansen kan fördjupa sitt samarbete än mer inför valet 2014

SVD PJ Anders Linder skriver idag på ledasidan; (klicka på rubriken för hela artikeln)

Med mindre än två månader kvar till valdagen säger Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann att han vill se en fördjupning av Alliansen: nationellt, regionalt, organisatoriskt.Efter valet bör partierna ta upp en förutsättningslös diskussion om formerna för ett närmare samarbete. Schlingmann tillbringar sin semester i familjens sommarhus på södra Gotland, dit regnet har kommit till sist. Vi talas vid på telefon.
Det går väldigt bra för Moderaterna i mätningarna men inte alls lika bra för de andra borgerliga partierna. Kan de verkligen vara lika angelägna som ni om ännu mer samarbete?

– Det är klart att de vill få ökat stöd och mycket talar också för att det blir så när valet kommer närmare och alla partier får stor exponering. Just nu är det trots allt opinionssiffror och inte valresultat som vi talar om. Moderaterna har inga ambitioner att växa på de andra allianspartiernas bekostnad. Vi vill vinna väljare direkt från Socialdemokraterna. Vad gäller Alliansen är våra samarbetspartner mycket tydliga med att de gillar den och ser dess värde.

3 kommentarer:

Picus.V sa...

Schlingmann är skiträdd för att C och Kd ska åka ut,
och då kan allianshelvetet hamna i trubbel...

Så enkelt är det Lars, Maud och Göran sitter lite "pissigt" till.
Och detta stör Schlingmann, men inte mig :-)))

Lars Beckman sa...

Nej, det är han inte rädd för utan hela Alliansen arbetar tillsammans för att skapa föregångslandet Sverige.

Picus.V sa...

Kallar du det här för "föregångsland"?
http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.2202553-lars-forvantades-leva-pa-3-300-kronor

Glöm det Beckman, glöm det...