Sidor

måndag 26 juli 2010

Miljöpartiet vill isolera förorterna skriver kristina Alvendal Borgarråd i Stockholm. (och hela Gävleborgs län)

Det stopp mot köpcentrum som MP vill införa hotar småföretagarna i Stockholms växande ytterstadsdelar, skriver Kristina Alvendal. Kristina skriver vidare;

"Sveriges stortstadsregioner växer. Med en klok planering kan de stora städerna lösa flera av de utmaningar Sverige står inför. Men istället för att bejaka den växande staden och planera för bättre trygghet och service går Miljöpartiet till val på ett ”storstadsstopp”.Under fem år vill Miljöpartiet lägga en död hand, ett så kallat moratorium, över ytterstadsområdena. Inga nya köpcenter ska byggas. Men i Stockholm handlar inte detta om några stora externa köpcentrum utan utveckling av lokala butiker i exempelvis Vällingby, Högdalen eller Farsta. Butiksstoppet kommer att slå sönder det starka engagemang som småföretagare i många av stadens växande ytterstadsdelar visar upp." För hela artikeln klicka på rubriken.

Miljöpartiets politik skadar storstaden, men där finns det trots allt en utbyggd tunnelbana och man kan klara sig hyfsat utan bil, men i Gävleborgs län har vi inte någon tunnelbana och här är vi liksom i övriga Sverige beroende av bilen för att få vardagen att gå ihop. De tre röda partierna har gjort ett angrepp samtidigt på både stad och land och det måste anses som fullkomligt unikt, att man går till val på en politik som drabbar så många samtidigt.

Bodil Ceballos vill höja bensinpriset med 2 kronor per liter i dagens Arbetarblad.

Inga kommentarer: