Sidor

lördag 31 juli 2010

Idrotten är viktig för hela länet!

Det finns tusentals ideellt arbetande funktionärer inom idrottsrörelsen i länet. Det är en viktig rörelse, både för fostran av ungdomar, men även för att alla ska kunna vara med i ett lag och känna delaktighet. För funktionshindrade måste verksamheten utvecklas i länet men det finns många alternativ för ungdomar i länet som inte är funktionshindrade.

Elitverksamheten är en viktig förutsättning även för ungdomsverksamheten i föreningarna. Det finns inte något motsatsförhållande mellan ungdomsverksamhet och elitverksamhet utan verksamheterna är lika viktiga. I Brynäs kommer nu både Janne Larsson och Ove Molin att vara viktiga förebilder för ungdomshockeyn i hela länet, och motsvarande förebilder finns i andra idrotter.

Alliansen har en långsiktig och viktig politik för idrottsrörelsen och inte minst i Gävle så vore det önskvärt med ett maktskifte så att vi kan prioritera upp idrotten till förmån för exempelvis kultur där vuxna kan bära en större andel av de faktiska kostnaderna, till förmån för idrottsrörelsen.

Vi behöver en riktigt funktionell arena för Gefle IF så att man kan få de nödvändiga intäkterna som kan skapa ett bra lag, så att man inte behöver sälja sina spelare för att få plus och minus att gå ihop.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag håller med. Vilken social insats alla ideellt arbetande idrottsledare gör. Stötta också alla idrottsföreningar mer.
Bygg också ett nytt, riktigt fotbollsstadion i Gävle.
Hälsningar
Kent Björk