Sidor

måndag 12 juli 2010

Hans Tilly; Rotavdraget har räddat ett stort antal byggjobb!

Expressen skriver om det populära Rotavdraget som socialdemokraterna tänker avskaffa. (klicka på rubriken)

En undersökning från Företagarna visar ändå att 80 procent av företagen inom byggsektorn säger att rotavdraget leder till mindre svartjobb och 15 000 fler byggarbetsjobb.Hans Tilly, ordförande på fackför-bundet Byggnads anser att rotavdraget räddat sysselsättningen de senaste åren i byggbranschen:
- Hösten 2008 räknade jag med en öppen arbetslöshet på upp till 30 procent. Men så blev det inte. Rotavdraget har dessutom bidragit till att rädda många småföretag, säger han till tidningen Bygg-industrin.Ett hushåll med två löntagare med normalinkomster har därmed råd att köpa hantverksjobb för 200 000 kronor per år, men bara betala 100 000 kronor ur egen ficka.- Jag har sällan sett ett liknande genomslag. Folk har ringt konstant med olika typer av frågor, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på skatteverket.Så många som 890 000 svenskar har nu utnyttjat rotavdraget. Jobben har utförts av 67 000 små och medelstora byggföretag.
Regeringens syfte med avdraget är dels att bidra till att svarta jobb blir vita och skapa jobb i byggsektorn. Dels att sänka skattekilen för hushåll som köper rottjänster.

Genom att välja Alliansen och Nya Moderaterna blir rut och rotavdraget kvar efter valet.

Inga kommentarer: