Sidor

fredag 2 juli 2010

Carl Bildt; Sahlin har efter gett efter för Ohlys anti-amerikanism

Utrikesminister Carl Bildt skriver om hur Socialdemokraterna har gett efter för Lars Ohlys vänsterparister/kommunister i utrikespolitiken. Carl varnar för hur det kommer att påverka Sveriges anseende i omvärlden. Klicka på rubriken för hela artikeln.

Carl Bildt skriver: Med Vänsterpartiet i regeringen är det risk för strider, kompromisser och tumult. Det skulle försvaga Sveriges ställning i Europa och världen. Den unika pakt som Socialdemokraterna ingått med Vänsterpartiet är ett systemskifte. Borta är den gamla brandväggen mot vänsterpartister och kommunister. Det förblir förvånande att ansvarskännande socialdemokrater gett efter för Vänsterpartiets krav på att alla USA:s militära baser i andra länder ska bort. Detta krav är bara det tydligaste exemplet. I dag har Sverige en röst och en roll som är väl omvittnad i den internationella debatten. Den har vi bland annat fått genom en regering vars politik varit konsekvent och klar. Nu finns det risk för att vår utrikespolitik kommer att tyngas ner av destruktiva vänstereskapader.

När kommer statliga Radio Gävleborg att redogöra för konsekvenserna för våra storföretag i regionen om Sveriges anseende försvagas?

3 kommentarer:

PEJ sa...

Carl Bildt - ureds för brott mot folkrätten...... Vad är det för utrikesminister vi har ???

Lars Beckman sa...

PEJ, Carl Bildt är en av de mest respekterade utrikesministrar någonsin. Läs Fokus.

Men menar du på fullt allvar att du vill ha kommunister i en svensk regering? Något som aldrig hänt förut? Har Lars Ohly tagit avstånd från allt ont som kommunismen har gjort och gör?

PEJ sa...

Lars, det finns vänsterdiktaturer och det finns högerdiktaturer.... så har det alltid varit och tyvärr kommer det att vara så ett tag framöver.

Varför är högerdiktaturer helt OK, enligt dig - men vänsterdiktaturer är all världens olycka ??

Jag tycker att ALLA diktaturer ska bekämpas politiskt/med diplomati (inte militär) - och det oavsett vilken politik de kommer ifrån.

Jag har absolut ingenting emot kommunister i en svensk regering (som motpol till den katastrof Alliansen har varit under snart 4 år). Säkert lika lite som du har emot Sverigedemokrater i en svensk regering.......