Sidor

fredag 2 juli 2010

30 000 unga riskerar att tappa jobbet med de tre röda partierna vid makten!

På flerjobb.se skriver man följande;

I dag presenterar vi en beräkning på Flerjobb.se som visar att hela 30 000 ungdomar riskerar att förlora jobbet om det rödgröna förslaget med om fördubblad arbetsgivaravgift blir verklighet.Ungdomsarbetslösheten har länge varit en utmaning i Sverige oavsett konjunkturläge, men yngre personer är särskilt utsatta i kristider. Moderaternas politik handlar om att sänka trösklarna för unga in på arbetsmarknaden och stärka kopplingen mellan utbildning och arbetsmarknad. Vi vill satsa på praktikplatser, lärlingsutbildningar, reguljär utbildning och kompetensutveckling. Därutöver vill vi verka för att stärka matchningen mellan jobbsökare och arbetsgivare genom aktiva förmedlingsinsatser.Vår politik handlar inte minst också om att göra det billigare att anställa. Alliansregeringen halverade därför arbetsgivareavgifterna för unga under 26 år från och med den 1 januari 2009. Det är viktigt att reformen blir bestående, framförallt eftersom arbetsmarknaden gradvis kommer att förbättras och jobbchanserna tycks öka för landets unga.Den 3 maj 2010 presenterade de rödgröna sin budgetmotion. Den i särklass största intäktsposten i skuggbudgeten, utöver regeringens, är kraftigt höjd arbetsgivareavgift för unga. Fram till 2012 handlar det om 20,6 miljarder kronor på intäktssidan.Socialförsäkringsutskottets kansli i Riksdagen har nu gjort en beräkning på den bedömda isolerade sysselsättningseffekten vid borttagande av arbetsgivareavgifter för unga under 26 år och den visar att hela 30 000 ungdomar riskerar att förlora jobbet. De företag som inte väljer att kompensera högre kostnader med uppsägningar behöver istället höja priser som också hotar jobben.Det är uppenbart att ungdomar och företag offras för att finansiera rödgrönas höjningar av bidragen.

När kommer statliga Radio Gävleborg att redogöra för konsekvenserna för de unga i Gävleborgs län vid ett eventuellt maktskifte?

3 kommentarer:

PEJ sa...

Vart är Alliansens politik ??

Vad gör Moderaterna för att minska ungdomsarbetslösheten ????

Lars Beckman sa...

Alliansen har en politik där man halverat kostnaden för unga för arbetsgivare och det vill de tre röda partierna ta bort som framgår av blogginlägget. Men jag är inte nöjd med det som gjorts fram till idag utan vill fortsätta förbättra villkoren för företagen så att fler vågar och vill anställa.

PEJ sa...

sänkt arbetsgivaravgift har endast gett företagen STÖRRE vinst - inte ett enda nytt jobb har tillkommit. Företagen hade anställt den personal ändå.

Alliansens politik har misslyckats fullständigt.
Arbetslösheten ökar stadigt, utanförskapet ökar stadigt..... endast de allra rikaste har fått det ÄNNU bättre, på de sjukas, arbetslösas, studenternas och pensinärernas bekostnad.