Sidor

fredag 4 juni 2010

Ungdomsjobb försvinner med det röd-gröna förslaget om att bort rabatten på arbetsgivaravgifter för unga! Debattartikel från företagare i Hofors!

En företagare med många ungdomar anställda i Hofors har skrivit en bra debattartikel i Arbetarbladet som på ett balanserat och nyanserat sätt beskriver konsekvenserna för unga med det röd-gröna förslaget (vallöftet) om att ta bort rabatten för unga avseende arbetsgivaravgifter.

Jag delar företagsledarens synpunkt i stort, förutom efterslängen mot regeringen i slutet av artikeln.

Klicka på rubriken för hela artikeln i Arbetarbladet.

2 kommentarer:

PEJ sa...

Är det rätt att staten ska ge McDonalds, Burger King och Max ett tillskott på mellan 50-100 miljoner kr varje år bara för att de alltid har många ungdomar anställda???

Nej, det är naturligtvis inte rimligt. Därför vill de röd-gröna göra om de sänkta arbetsgivaravgifterna för ungdomar till sänkta arbetsgivaravgifter för SMÅFÖRETAGARE istället. Det är de små företagen som behöver mer stöd - inte giganter som McDonalds som mycket väl klarar sig genom en finanskris.

Så sluta upp med propagandan nu - inse vad som är fel och kom med förslag som SKAPAR JOBB för våra ungdomar.
Alliansen har världens mest passiva arbetsmarknadspolitik.

Lars Beckman sa...

De röd-gröna vill sänka skatten som du beskriver med strax under 1 miljard för att med andra handen HÖJA skatten med 10 miljarder, vilket leder till färre jobb för unga.