Sidor

lördag 5 juni 2010

Klargörande debattartikel i Gefle Dagblad angående Strömvallen och Gefle IF behov av en funktionell arena för framtiden.

Anders Jämthagen har en utmärkt debattartikel i Gefle Dagblad idag om behovet av en modern och funktionell arena för framtiden, som ger de nödvändiga sponsorintäkterna som krävs för att man ska vara ett fortsatt allsvenskt lag.

Klicka på rubriken för hela artikeln.

6 kommentarer:

Picus.V sa...

Lars.... 4½ timmar innan du skrev det här så skrev du ett inlägg om att "Gävle har få lärare i förskolan – men vi har en symfoniorkester".

Då handlade det om prioriteringar. Men så är tydligen inte fallet när det gäller dina eller Jämthagens fritidsintressen? Snacka om att göra självmål.

Det verkar också svårt att få in i skallen att det finns ingen plan A längre. Och tack vare Gefle IF så är det lurt om inte även plan B går i sank. Det börjar bli lite irriterande nu med alla krav fotbollen kommer med.

Lars Beckman sa...

Jag tycker mycket väl att man kan prioritera om i Gävle - från kultur till idrott, så det är inget motsatsförhållande.

Vi kan också prioritera om från tjänstemän i förvaltningar, exempelvis Gävles största event och reklambyrå - till förskollärare.

osv osv

PEJ sa...

"från kultur till idrott"........ IDROTT = KULTUR.....daahhhh!!

Dessutom finns väl ingen i hela kommunen som tycker att Gefle IF ska ha en ny och bättre arena - men frågan är väl, VEM SKA BETALA??
Ska Gefle IF dra in alla intäkter och slippa vara med att betala???
Nej, självklart inte - klart de måste fixa sin del av kalaset - att begära att Gefle IF ska stå för 10% av kostnaderna är väl på inget sätt orimligt, eller ??

Picus.V sa...

Det är märkligt att sportfånarna känner sig så missgynnade.
"Kultur före idrott" som du säger.

Var har ni fått det ifrån? Är inte sport/idrott och kultur om vi nu säger det så yttringar av en och samma sak – Upplevelser...
Du och fritidsmoderaten kanske tycker att det är en stor upplevelse att sitta i en sponsrad loge, hinka pilsner och kolla fotboll mellan varven.
Jag vet några som säkert tycker att Slash, Motörhead och över 60 andra uppe vid Gasklockorna om en månad är minst lika häftig upplevelse.

Lite "facts" från Kultur och Fritid 2010:

Idrott: 56 mkr i kommunbidrag.

Kultur& föreningsstöd: 44,4 mkr (här finns 10 ungdomsgårdar, BIG-brottsförebyggarna i Gävle och mycket mera).

Biblioteken: 39,8 mkr (nio stycken med Stadsbiblioteket Gefle Vapen i topp)

Konserthus&Symfoniorkester. 39,4 mkr. (nu är det inte bara otäcka violinkonserter där...)

Och sedan har vi lite annat. Men faktum kvarstår. Idrotten får mest. Ca 25% av hela budgeten för 2010. Sluta snacka smörja.

En sak till. När FastPrtner och GIF presenterade idéerna för Strömvallen så pratades det om ett "gemensamt område för kultur, idrott och evenemang"...

Lars: Man börjar inte detta med att jämna kulturhistoriska byggnader av riksintresse med marken. Man slänger inte upp en betongklump i kolossalformat i denna miljö. ALDRIG....

PEJ sa...

Lars vill använda 100 miljoner för en ny Gefle IF arena....... men samtidigt "oroar" han sig över lärartätheten i Gävle kommuns förskolor...
Man kan inte få allt, Lars. Speciellt inte när man därtill vill sänka skatten ännu mer.....

Picus.V sa...

Dessa 100 miljoner är bara vad 1:a etappen – den med läktaren på norra sidan skulle kosta. Vad de följande, med byggnaderna på östra och västra kortsidorna går loss på törs man inte tänka på, men några 100 miljoner räcker inte. Möjligen per sida...

Det märkliga är att 100 miljoner är den summa som kommunen var beredd att lägga ner på kulturhuvudstads-året under FEM års tid om vi fick projektet. Men tänk vilket gnölande och brölande det blev då.

Vi ska inte glömma några hundra till i bidrag från stat och EU.
Jag undrar vad de slantarna hade kunnat generera i jobb och investeringar? Inte att förglömma turism etc under själva året.

Men det sket sig och nu pratar vi fotboll. Detta viktiga, viktigaste. Nu är skola, omsorg och potthål totalt oväsentligt.

Nej, mina herrar. Glöm allt vad plan A heter på Strömvallen.
Det kommer aldrig att bli verklighet.