Sidor

torsdag 10 juni 2010

SCB: Socialdemokraterna får rekordlågt stöd.

SCB väljarundersökning för maj 2010 är intressant. Den är gjord i början av maj och på det sättet skiljer sig den i tidpunkt från de allra flesta andra undersökningar som är gjord i slutet av månaden då förskjutningarna har skett i opinionen.

För socialdemokraterna måste det vara en katastrofal läsning. Partiet får 33.8 % vilket är den lägsta siffran man haft sedan valet trots att man verkligen bedrivit oppositionspolitik och lovat allt till alla och kritiserat Regeringen för allt.

Socialdemokraterna
33,8 ( 36,5 36,6 42,3 44,7 45,9 45,0 40,4 37,5 35,0 )

Moderaterna och alliansen gör en bra mätning för vår region i SCB undersökningen och allt talar för att det blir ett jämnt val. För vårt län skulle införda kilometerskatter för den tunga trafiken kombinerat med kraftigt höjda bensin och dieselpriser påverka jobben mycket negativt och ju mer sakpolitik vi pratar med väljare om - desto större sannolikhet att man väljer alliansen före en snabbavveckling av jobben med de tre röda partierna.

3 kommentarer:

Picus.V sa...

Men nu skojjar du väl?...

Att moderaterna gör bra mätningar det kan jag köpa.
Men alliansen?
Nä, du...

Och Lars, prata bara inte om att kritisera "för allt", prata inte om
fulspel.

hanna sa...

Du har tydligen inte läst allt.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/opinionsundersokningar/article7275234.ab

Lars Beckman sa...

SCB mätningen är framtung, dvs den är gjord i början av maj före det att socialdemokraterna presenterat sin skattechock för svenska folket - men som vanligt - det finns bara en mätning som räknas - den på valdagen.