Sidor

tisdag 29 juni 2010

S-styrda kommuner i Gästrikland betalar underlöner till ungdomar - men Kommunal har inga synpunkter på det!

Den socialdemokratiska kampanjorganisationen Kommunal har inga synpunkter på att de s-styrda kommunerna i Gästrikland inte betalar rimliga löner till ungdomar som sommarjobbar.

Gefle Dagblad skriver om den SSU undersökning som är gjord och som visar att riksgenomsnittet för feriepraktik ligger på 56 kronor i timmen. Inte heller Gävle, Hofors och Älvkarleby kommer upp i Kommunals rekommenderade miniminivåer på 58 kronor i timmen för feriearbetande 16-17-åringar och 72 kronor i timmen för 18-19-åringar.– Våra sektioner har förgäves försökt att förhandla upp lönerna. Kommunerna vill att så många som möjligt ska få sysselsättning, vilket är svårt att argumentera emot, säger Mari Schönning, ombudsman på Kommunal i Gävleborg.

Vem trodde att Kommunal skulle kritisera en s-styrd kommun? Inte jag i alla fall för Kommunal ser sig som en socialdemokratisk kampanjorganisation vilket är synd för medlemmarna i Kommunal som då inte har någon som företräder dem i fackliga frågor gentemot arbetsgivaren.

En medlem i kommunal har fått cirka 1600 kronor per månad i skattesänkning netto under mandatperioden och mot detta har kommunal protesterat våldsamt. Det är inte undra på att medlemmarna flyr LO förbunden när de är så motvilla till förbättringar för deras medlemmar.

Inga kommentarer: