Sidor

onsdag 16 juni 2010

Radio Gävleborg - trogen budbärare till vänsterpartiet?

Med bilder och ett stort inslag lyfter Radio Gävleborg fram vänsterpartiet och miljöpartiet som hade ett mediaevent igår i Nianfors. (klicka på rubriken).

Där säger Ulla Anderson, vänsterpartiet: De rödgröna partierna är motståndare till en fortsatt satsning på kärnkraft.– Jag tycker inte att man tar ansvar vare sig för miljön eller Nianforsborna, säger vänsterpartisten Ulla Andersson som riktade kritik mot regeringens linje i den känsliga frågan.

Det som är intressant är att ingen analys görs av Radio Gävleborg vad den röda politiken skulle betyda för vårt län. En snabbavveckling av kärnkraften som de röda föreslår skulle effektivt slå mot jobben i vår viktiga basundustri då elkostnaden skulle stiga kraftigt. Vidare skulle det slå minst lika tufft mot hushållen som skulle få ännu högre elpriser och det skulle minska konsumtionsutrymmet och därmed minska hushållens möjlighet till investeringar och konsumtion. Ingen som helst fördjupad analys eller för den delen kritisk fråga från Radio Gävleborg till de tre röda partierna i frågan. Fri och oberoende radio? Uppenbarligen behöver inte de tre röda partierna köpa radiotid i kommersiell radio inför valet som andra partier behöver göra för att komma ut i etermedia.De har sina egna kanaler.

Inga kommentarer: