Sidor

måndag 28 juni 2010

Oacceptabelt långa köer för bygglov i Gävle kommun.

Gävle kommun har felprioriterat sin verksamhet och har för långa köer för bygglov. Det är den nyhet som statliga Radio Gävleborg rapporterar om idag, vilket är bra att man lyfter fram. Men vinklingen av nyheten blir ändå mycket märklig. Det handlar om att de som söker bygglov inte har gjort det i tid;

"Kommunens handläggare är överhopade med bygglovsansökningar och handläggningstiderna kan i vissa fall vara flera månader längre än normalt. Därmed har kampanjen som kommunen drev under våren med budskapet att invånarna skulle skicka in sina bygglovsansökningar tidigt, inte haft någon effekt."

Det är Gävle kommun som är till för sina medborgare och inte tvärtom, men när man lyssnar på den statliga radions inslag kan man faktiskt få känslan om att det är precis tvärtom. Det är medborgarna som inte har gjort rätt i förhållande till kommunens överhopade tjänstemän. Om Gävle kommun prioriterade annorlunda och ägnade sig åt kärnverksamhet istället för annat så skulle tiderna för bygglov kunna kortas rejält.

Inga kommentarer: