Sidor

torsdag 10 juni 2010

Gävleborg i topp i landet i ökad sysselsättning tack vare rut och rotavdrag!

Svenskt Näringsliv har presenterat en konjunkturrapport idag och Gävleborg är det län som ökat sysselsättningen mest det senaste året, + 2900 personer. Anledningen är att det är så många som startat företag under året tack vare rut och rotavdrag och att Nyföretagarcentrum startat upp ett antal kontor i länet under året.

Klicka på rubriken för artikel i Gefle Dagblad.

8 kommentarer:

Picus.V sa...

Kul att Gävleborg inte är sämst som vanligt :-)))

Men jag vet inte om Rut är någon höjdare. För min del så känns det som en återuppväckelse av pigorna som tjänade hos herrskapen.

Är det någon yrkeskår som borde återuppväckas enligt mig så är det växeltelefonisterna. Tank att få ringa någonstans och bli bemött med ett: –"Godmorgon", få prata med en människa och kunna bli kopplad dit man ska.
INTE "tryck 1, avsluta med #" och sedan hamna i en kö som är evighetslång.

–" Det är många som ringer nu".........

hanna sa...

Varför har Moderaterna börjat prata om sysselsättningssiffror istället för arbetslöshetssiffror som vid valet 2006 ???

Det är den riktigt stora frågan.

Kan det bero på att siffrorna för sysselsättning påverkas direkt av befolkningssiffrorna ??

PEJ sa...

Moderaterna har slutat prata UTANFÖRSKAP och ARBETSLÖSHET - för de vet att om väljerna tänka på det är Alliansen körda!!!!!

PEJ sa...

Fakta om RUT: (enligt SCB)

0-300.000 i inkomst = 3 promille använder RUT
300.000-500.000 = 1 procent använder RUT
högre än 500.000 = 4 procent använder RUT

Danderyd : 3%
Lidingö : 2%
Täby : 1,5%

Gällivare : 0,05%
Storuman : 0,05%

Lars Beckman sa...

Jag är glad för de 2900 människorna som har sett en möjlighet tack vare rut och rotavdrag och som tack vare att vanliga människor nu har råd att köpa tjänsterna får ett riktigt jobb genom att man kan driva företag.

Anonym sa...

Kan inte PEJ förklara vad skillnaden ligger i om man monterar dit ett fönster eller sedan tvättar det? Varför ska det ena arbetet vara berättigat till avdrag och inte det andra.

Känns som om vissa har en lite skev bild av "jämställdhet"....

Nu måste ju vänstern snart ha krupit ur sin födslovåndor över RUT. Varför inte bara slå ihop klackarna och erkänna att det är en bra reform.

Argumenten emot klingar som tomma, tomma, tomma trummor som vanligt när skattehöjar älskarna rumlar på.

men vi kan väl ta allt vi tjänar och lämna in till skatt så kan man få lite kuponger från socialisterna till mat m.m. Lite gammalt hederligt brukssamhälle. Då får ni ju full kontroll över medborgarna, det ni innerst inne vill.

Vänstern kan ju alltid och vet ju alltid vad som är rätt...... ELLER kanske inte...

Picus.V sa...

Hanna.
Du är inne på rätt spår. Men det finns även annat än befolkningssiffrorna. Nu tittar man på 15-74 år i statistiken, inte 16-64 som tidigare.
Här finns en grupp som faktiskt har ökat rejält. Gruppen 65-74 år.

Men det handlar också om språket. Ordet "Arbetslöshet" är negativt i sig. "Sysselsättning" är positivare. Marknadsföringstrix...
"Strategisk kommunikation" som det heter.

Genom att prata om sysselsättning, antal individer – inte procent och ta med en större grupp där man får med den enda som ökat markant så går det att så till något som ser positivt ut...

Lars Beckman sa...

Läs HT idag. Där har en kille gått från arbetslöshet till att idag driva ett litet företag med sin sambo som timanställd. Han säger i artikeln: Det enda hotet mot mitt företag är om rutavdraget försvinner för då har inte de äldre råd att köpa mina tjänster.