Sidor

onsdag 9 juni 2010

Gävle kommun anordnar en valplattform för Carina Blank två veckor före valet genom invigning av Stortorget.

Idag hade alliansen en debattartikel om prioriteringar i den kommunala budgeten och jag har fått frågan om vi visste om att Gävle kommun skulle ha (ännu) en presskonferens idag där man presenterade ännu en fest för folket lagom till valet, men nej det visste vi inte. Den här gången är det stortorget som ska invigas några veckor före valet för att socialdemokraterna vill ge en bild av en framgångsrik kommun. Man tar av skattemedel för att köpa artister och bjuda folket på en fest, självklart med många socialdemokrater som bandklippare.

Efter valet så ska vi istället sätta fokus på att prioritera om verksamheten så att Gävleborna istället kan känna sig stolt över sin kommun genom att vi har en skola med resultat i toppen av Sverige istället för dagens botten och Sveriges lägsta ungdomsarbetslöshet istället för den högsta osv. Då behöver man inte heller ha en eventbyrå som hittar på event för att vilseleda media, men det märkliga är att det fungerar. De statliga medierna rapporterar glatt om de event som Gävle kommun hittar på och man rapporterar okritiskt från pressträffar från socialdemokraterna där man skyller den höga arbetslösheten i Gävle på regeringen när det i själva verket är just s som styr kommunen. Om det vore Regeringens fel med den höga arbetslösheten i Gävle - varför är den inte lika hög överallt utan är som högst i Gävleborg och Gävle?

Det finns hur mycket nationella jämförelser som helst som pekar på det sambandet och media har tillgång till den - och med den som grund skulle man kunna ge läsarna relevanta samband.

Ett exempel är SVT Gävle-Dala som talar om för tittarna ikväll att socialdemokraterna vill sänka arbetsgivaravgiften för unga, som är arbetslösa. Det är en sänkning på cirka 1 miljard - men det man inte talar om är att samma parti höjer arbetsgivaravgifterna för unga med 10 miljarder, dvs en nettohöjning i kostnader för unga med 9 miljarder, men om det är SVT Gävle-Dalas tittare i total okunnighet. Om det skapar jobb för unga med en sänkning med 1 miljard enligt (s) - hur många jobb tappar man om man höjer kostnaden med 9 miljarder?

1 kommentar:

hanna sa...

Om inte ni visste att Stortorget skulle invigas - då har ni sovit gott.